Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 15:03

Όμηρος της Χαμάς μιλάει για τη φρικτή σεξουαλική κακοποίησή της στη Γάζα

Μια γυναίκα από το Ισραήλ που ήταν όμηρος της Χαμάς κατά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε στη Γάζα από άνδρες της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης για 55 ολόκληρες μέρες που ήταν αιχμάλωτη.

Η Αμίτ Σουσάνα, 40 ετών, είναι η πρώτη Ισραηλινή όμηρος που μιλά δημόσια για την κακοποίηση που υπέστη από τη Χαμάς, η οποία ξεκίνησε λίγες μόλις μέρες αφότου 10 άνδρες την απομάκρυναν βίαια από το σπίτι της στο κιμπούτζ Κφαρ Αζά, περίπου 2,5 χλμ από τα σύνορα με τη Γάζα.

«Ήρθε προς το μέρος μου και μου έβαλε το όπλο στον κρόταφο», είπε η Σουσάνα στους New York Times σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (26.03.2024).

Γύρω στις 24 Οκτωβρίου, ο φρουρός, που αποκαλούσε τον εαυτό του «Μωάμεθ», της επιτέθηκε.

Νωρίς εκείνο το πρωί, είπε, ο Μωάμεθ ξεκλείδωσε την αλυσίδα της και την άφησε στο μπάνιο.

Αφού γδύθηκε και άρχισε να πλένεται στην μπανιέρα, ο Μωάμεθ επέστρεψε και στάθηκε στην πόρτα, κρατώντας ένα πιστόλι.

Αφού την χτύπησε και την ανάγκασε να βγάλει την πετσέτα της, ο Μωάμεθ την άγγιξε, την κάθισε στην άκρη της μπανιέρας και τη χτύπησε ξανά, είπε.

Την έσυρε υπό την απειλή όπλου πίσω στο παιδικό υπνοδωμάτιο. «Στη συνέχεια, με το όπλο στραμμένο προς εμένα, με ανάγκασε να προβώ σε σεξουαλική πράξη» περιγράφει η ίδια.

Η φύλαξη της Σουσάνα ανατέθηκε αρχικά σε έναν μόνο άνδρα, ο οποίος ξεκίνησε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Ο Μοχάμαντ, που η Ισραηλινή περιγράφει ως έναν παχύ άνδρα με αραιά μαλλιά και φαρδιά μύτη, καθόταν συχνά δίπλα της στο κρεβάτι, σήκωνε την μπλούζα της και την χάιδευε.

Ο ίδιος κοιμόταν σε ξεχωριστό δωμάτιο, έμπαινε συχνά στο δικό της φορώντας μόνο τα εσώρουχά του, τη ρωτούσε για την ερωτική της ζωή και της πρότεινε να της κάνει μασάζ.

Όπως εξήγησε μιλώντας στους New York Times η 40χρονη δικηγόρος, για ένα διάστημα προσπάθησε να αποθαρρύνει τον κακοποιητή της λέγοντας ψέματα για την περίοδό της. «Κάθε μέρα ρωτούσε:

«Σου ήρθε περίοδος; Σου ήρθε περίοδος; Όταν σου έρθει και τελειώσει, μετά θα πλυθείς, θα κάνεις ντους και θα αλλάξεις ρούχα» είπε η Σουσάνα στους New York Times.

Το πρωί της σεξουλικής επίθεσης, ο Μοχάμαντ επέμενε να κάνει ντους παρότι η ίδια διαμαρτυρόταν ότι το νερό ήταν παγωμένο. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ πλενόταν, άκουσε τη φωνή του… «Γύρισα και τον είδα να στέκεται και να με κοιτά κρατώντας το όπλο».

Προηγούμενο Άρθρο

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι, αναστέλλονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων

Επόμενο Άρθρο

Η «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης γεμίζει νοσοκομεία: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα»

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

ΗΠΑ: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο του

Σοκάρει η ιστορία ενός 52χρονου στις ΗΠΑ που πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του πάνω σε καβγά, ενώ η κάμερα θυροτηλεφώνου κατέγραφε την ομολογία του. Στο βίντεο από τις ΗΠΑ που δημοσίευσε πρώτο το Local News 10 εμφανίζεται […]

Σπάνιο κρούσμα βουβωνικής πανώλης στις ΗΠΑ – Συναγερμός για τον «μαύρο θάνατο»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, καθώς στη χώρα εντοπίστηκε ένα σπάνιο κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνθρωπο. Η νόσος της βουβωνικής πανώλης, που προκάλεσε τη λεγόμενη μαύρη πανώλη, ή μαύρο θάνατο, πανδημία η οποία είχε αφανίσει […]

H oλική έκλειψη ηλίου μάγεψε μικρούς και μεγάλους: Το μεγαλείο του ηλιακού μας συστήματος μέσα από φωτογραφίες

Όλος ο πλανήτης, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, απόλαυσε την ολική έκλειψη ηλίου τη Δευτέρα (8.4.2024). Οι τυχεροί που βρίσκονταν στην Αμερική κατάφεραν να τη δουν με τα ειδικά γυαλιά, όλοι οι υπόλοιποι ωστόσο θαυμάσαμε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *