Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 9:08

Σε πύρινο κλοιό το Μεξικό. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα. Στη δίνη δασικών πυρκαγιών από άκρη σε άκρη το Μεξικό. Όπως ενημέρωσε η Εθνική Δασική Επιτροπή (Conafor), υπάρχουν 126 ενεργές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν καταστρέψει μέχρι τώρα περισσότερα από 90.000 στρέμματα δάσους σε 19 πολιτείες.

Τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πολιτεία του Μεξικού στις μάχες με τις φλόγες. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, γειτονική στην Πόλη του Μεξικού, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα ενεργά πύρινα μέτωπα, 23 συνολικά.

Σύμφωνα με την Conafor, δεκάδες εναέρια μέσα και πάνω από 8.000 άτομα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, οι οποίες μεταξύ άλλων, έχουν θέσει σε κίνδυνο και 29 Προστατευόμενες Φυσικές Περιοχές.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε την πιθανότητα πολλές από τις πυρκαγιές να οφείλονται σε εμπρησμούς.

Οι υποψίες των αρχών για το μπαράζ πυρκαγιών, στρέφονται προς την κατεύθυνση των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών του Μεξικού, το 90% των δασικών πυρκαγιών στη χώρα προέρχεται από ανθρώπινα λάθη ή εμπρησμούς.

Προηγούμενο Άρθρο

Βαλτιμόρη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε

Επόμενο Άρθρο

Όλα όσα προβλέπει η εθνική καμπάνια για τη βία στα σχολεία – Ακόμη και αποβολή για κακόβουλη χρήση κινητού

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Super Bowl: Δεν το σκέφτηκα, απλά το έκανα, λέει ο πολίτης που ακινητοποιήσε έναν ύποπτο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν τα επόμενα λεπτά των πυροβολισμών στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα στο τέλος της παρέλασης για τους εορτασμούς των Kansas City Chiefs για το Super Bowl, έρχονται στο […]

Οκλαχόμα: Αθωώθηκε Aφροαμερικανός μετά από μισό αιώνα στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε

Αθώος κρίθηκε ένας άνδρας 71 ετών από δικαστήριο στην αμερικανική πολιτεία Οκλαχόμα, αφού παρέμεινε σχεδόν μισό αιώνα στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε. Ο Γκλεν Σίμονς, Αφροαμερικανός, είναι πλέον ο άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη […]

Εκκενώνονται δύο νησιά της Νότιας Κορέας έπειτα από μαζικά πυρά της Βόρειας Κορέας

Την εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων δύο νησιών της Νότιας Κορέας διέταξαν οι αρχές, καθώς η Βόρεια Κορέα άνοιξε πυρ και πυροβόλησε τουλάχιστον 200 φορές προς τα ανοικτά των δυτικών ακτών, στην Κίτρινη Θάλασσα, όχι μακριά από τα διαφιλονικούμενα θαλάσσια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *