Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 3:04

Google Chrome: Έρχεται το τέλος για χιλιάδες επεκτάσεις

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Google, χιλιάδες επεκτάσεις του Chrome αναμένεται να αχρηστευθούν στο άμεσο μέλλον, αφού η εταιρία θα σταματήσει να υποστηρίζει την παλιότερη Manifest V2 πλατφόρμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, θέλοντας να κάνει την εμπειρία των χρηστών ασφαλέστερη, η Google έφερε στο προσκήνιο το 2020, μια νέα πλατφόρμα για τις επεκτάσεις του πασίγνωστού προγράμματος περιήγησής της. Ωστόσο, πολλά χαρακτηριστικά έλειπαν από το λεγόμενο Manifest V3, το οποίο για παράδειγμα δε θα μπορούσε να υποστηρίξει ad blockers, κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως προ-μελετημένη κίνηση από τον αμερικανικό κολοσσό.

Τώρα, η Google πήρε το χρόνο της, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του Manifest V3 και του Manifest V2, με την προσθήκη διάφορων σημαντικών χαρακτηριστικών, όπως τα Offscreen Documents, το νέο User Scripts API, κ.α. Αντί λοιπόν να εφαρμοστεί το αρχικό πλάνο που ήθελε τα παλιά extensions του Chrome να αποσύρονται εντός του 2023, πλέον τα σχέδια της εταιρίας έχουν ως τελική διορία τον Ιούνιο του 2024.

Μέσα από την έκδοση 127 που αναμένεται να καταφθάσει το καλοκαίρι του επόμενου έτους, ο Chrome θα υποστηρίζει μόνο επεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Αναμένουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να παρατηρήσουμε και να σταθεροποιήσουμε τις αλλαγές στο pre-stable κανάλι πριν επεκτείνουμε το rollout στο stable κανάλι του Chrome, όπου επίσης θα γίνει σταδιακή μετάβαση με την πάροδο του χρόνου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τα δεδομένα που συλλέγονται και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, θα σας ενημερώνουμε για την πρόοδό μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 17 Νοεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Κίμτσι: Τι είναι και ποια είναι τα σημαντικά οφέλη για την υγεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Το Honor X50i+ έρχεται με 108MP κάμερα, AMOLED οθόνη και ελκυστική τιμή

Η Honor ανακοίνωσε και λάνσαρε παράλληλα ένα νέο τηλέφωνο που φέρνει μαζί του μια μεγάλη κάμερα και ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό, ενώ δε ζητάει πολλά χρήματα. Ο λόγος γίνεται για το Honor X50i+, το οποίο έρχεται με μία AMOLED […]

Καινοτομία στη γεωθερμία κάνει το internet λίγο πιο πράσινο

Στη βόρεια Νεβάδα των ΗΠΑ, μία καινοτόμα γεωθερμική μονάδα με την ονομασία Project Red, παρέχει καθαρή ενέργεια σε data centers της Google. Αυτή η μικρή, πιλοτική εγκατάσταση παράγει 3 megawatts ηλεκτρισμού, αποδεικνύοντας πως αυτή η […]

Windows 11 2023 Update: Πλέον μπορείτε να τα εγκαταστήσετε πανεύκολα με USB

Οι μηχανικοί της Microsoft είχαν αντιμετωπίσει μια δυσκολία με το Media Creation Tool, το οποίο δεν είχε ενημερωθεί με τη νεότερη έκδοση των Windows 11. Πλέον, το πρόβλημα λύθηκε και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *