Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 1:40

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εφαρμογή της εν λόγω κάρτας θα είναι καθολική για όλες τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς καμία διάκριση πχ με κριτήριο το πλήθος των εργαζομένων τους.

Αυτό σημαίνει πως η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοσθεί ταυτόχρονα από τις αρχές του επόμενου μήνα από λιανεμπορικές επιχειρήσεις με ένα μισθωτό ως προσωπικό μέχρι τις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου με εκατοντάδες μισθωτούς.

Δεδομένου ότι η ψηφιακή κάρτα έχει εφαρμοσθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2022 στα σούπερ μάρκετς με πάνω από 250 άτομα, η εφαρμογή της από τον Ιανουάριο του 2024 θα αφορά όλες τις άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, όπως οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ένδυσης κλπ. και -όπως προαναφέρθηκε- και όλες τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έως τα τέλη του τρέχοντος έτους θα είναι δυνατή η εφαρμογή του εναλλακτικού μοντέλου δήλωσης του ωραρίου των εργαζομένων στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”, ο οποίος προβλέπεται στο τελευταίο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο.

Το εν λόγω μοντέλο προβλήματα δήλωσης στο “Εργάνη ΙΙ” προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα στους εργοδότες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, να μην καταχωρίζουν τις αλλαγές ή την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή την υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, αλλά σε πραγματικό χρόνο.

Μ΄άλλα λόγια,οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιλέξουν (από τις αρχές Ιανουαρίου 2024), ανάλογα με το τι εκτιμούν ότι τους είτε να προδηλώνουν (όπως ήδη ισχύει) το ωράριο των μισθωτών τους, είτε να δηλώνουν το ωράριο σε πραγματικό χρόνο.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Ερντογάν: Στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος – Η τελετή υποδοχής – Όλο το πρόγραμμα

Επόμενο Άρθρο

Κύπελλο Ελλάδας: Τα φώτα σε Τούμπα και Λιβαδειά

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Χατζηδάκης: Έρχονται νομοσχέδια για δημόσιες επενδύσεις, συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και Υπερταμείο

Τρία σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν τις δημόσιες επενδύσεις, την ενίσχυση των κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και το Υπερταμείο, για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κατά το πρότυπο της ΔΕΗ, […]

Ανακαίνιση σπιτιών: Φορολογικά κίνητρα έως και 16.000 ευρώ κερδίζουν όσοι παίρνουν αποδείξεις

Φορολογικά κίνητρα για ανακαίνιση σπιτιών προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε χθες σε διαβούλευση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ύψος της μείωσης του φόρου μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3.200 ευρώ σε ετήσια βάση και […]

ΑΑΔΕ: Λογισμικό σε εστιατόριο «έσβηνε» το 60% των αποδείξεων

Λαβράκι έβγαλε ξανά η εφαρμογή Appodixi, καθώς εντοπίστηκε παράνομο λογισμικό που χρησιμοποιούσε εστιατόριο και το οποίο μπορούσε να σβήνει το 60% των αποδείξεων. Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν εστιατόριο, το οποίο είχε πειράξει το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *