Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 20:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες – Έχασε τις 1.300 μονάδες – Επιφυλακτικότητα και στην Ευρώπη

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, όσο και στα ευρωπαϊκά, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης που κατέγραψαν χθες το βράδυ τα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Dow Jones σε να χάνει 475 μονάδων και τους δύο βασικούς δείκτες να χάνουν πάνω του 1%.

Ο Γενικός Δείκτης στη Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί κατά 0,39% στις 1,296,69 μονάδες και τον τζίρο να αγγίζει τα 5 εκατ.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,39%, ο FTSE χάνει 0,44%, όπως και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που υποχωρεί κατά 0,1%. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,55%, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank κατά 0,7%, ενώ η Eurobank ενισχύεται κατά 0,15%.

Άνοδο καταγράφουν η μετοχή του ΟΤΕ 0,55% και τα ΕΛΠΕ με 1,3%, ενώ ο ΟΠΑΠ χάνει 0,45%, η ΔΕΗ 0,6%, η Aegean 0,2% και ο Μυτιληναίος κατά 0,7%. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με απώλειες άνω του 1% κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Τιτάνας και Jumbo.

Στις διεθνείς αγορές κομβικό αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα, αφού αναλυτές και αγορές περιμένουν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια την επόμενη χρονιά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,35% στις 476,25 μονάδες με τον κλάδο των αυτοκινήτων να υποχωρεί κατά 1,4% και οι περισσότεροι υπόλοιποι κλάδοι να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,36% στις 16.672 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,35% στις 7.555 μονάδες.

Στη Βρετανία οι απώλειες του FTSE φτάνουν το 0,23% και κινείται στις 7.696 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανικός δείκτης έφτασε σε υψηλά τριών μηνών.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών ο ιταλικός MIB χάνει 0,38% στις 30.242 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX υποχωρεί κατά 0,15% στις 10.086 μονάδες.

Τέλος μικρά κέρδη σημειώνουν τόσο το πετρέλαιο όσο και ο χρυσός.

Προηγούμενο Άρθρο

Ecofin: Τι σημαίνει το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ – Πως ωφελείται η Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Παναθηναϊκός: Με Δημήτρη Γιαννακόπουλο και στο Μιλάνο

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Πολυεθνικές: Τα οφέλη για τα δημόσια ταμεία και τις επενδύσεις από την υιοθέτηση του μίνιμουμ φορολογικού συντελεστή 15%

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προστίθεται επισήμως η λεγόμενη φοροαποφυγή, και δη των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, με άμεσο όφελος της ελληνικής οικονομίας την αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 80 εκατ. ευρώ […]

«Σήμα» ΕΚΤ για κλιμάκωση του τραπεζικού ανταγωνισμού σε δάνεια και καταθέσεις

Τα προμηνύματα από το «γήπεδο» της ΕΚΤ για τα επιτόκια δείχνουν ότι μέσα στο 2024 θα αρχίσει η κάθοδος των επιτοκίων, ύστερα από ένα ανοδικό σερί που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και έφερε το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ […]

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για συμπληρωματικό φόρο έως 15% σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλους ομίλους

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά στην ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2022/2523/ΕΕ (Pillar II) κατατέθηκε σήμερα (8.3.2024) στη Βουλή και προβλέπει τη θέσπιση ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις πολυεθνικές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *