Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, 16:06

Υπουργείο Τουρισμού: Προς υλοποίηση το έργο για τη διαχείριση προορισμών

Το υπουργείο Τουρισμού προκήρυξε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σκοπό τη σύναψη Συμφωνίας – Πλαίσιο με αντικείμενο την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διαχείρισης προορισμών της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το αντικείμενο της Συμφωνίας-Πλαισίου συνίσταται στην παροχή Υπηρεσιών συμβούλου με στόχο την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την προετοιμασία σύστασης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, για την αποδοτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση των επιμέρους προορισμών της χώρας, τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των διάφορων αρχών και συναρμόδιων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και τη διαμόρφωση ενός ποιοτικού, διαφοροποιημένου, ανταγωνιστικού, σύγχρονου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος. Επίσης, ζητείται η τεχνική υποστήριξη για τη σύσταση και ενεργοποίηση των Οργανισμών και την υλοποίηση των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τις αναγκαίες μελέτες και έρευνες και την τεχνική υποστήριξη για τη σύσταση και λειτουργία των Οργανισμών σε Περιφέρειες και Δήμους ή Συμπράξεις Δήμων. Το αντικείμενο του έργου της Συμφωνίας- Πλαίσιο συνίσταται στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το Υπουργείο Τουρισμού οι οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν στις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις μεμονωμένα ή συνδυαστικά ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προορισμού.

Πρόκειται για μελέτες αποτύπωσης και αξιολόγησης της πραγματικής κατάστασης των προορισμών, για σχέδια Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών, για μελέτες οργάνωσης και στελέχωσης Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών και για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τη σύσταση και ενεργοποίηση των Οργανισμών και την υλοποίηση των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών.

Η ολοκλήρωση αυτής της διαγωνιστικής διαδικασίας θα οδηγήσει στη σύναψη συμφωνίας- πλαίσιο με έως 4 οικονομικούς φορείς, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός οικονομικών φορέων που πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής και υποβάλλουν αποδεκτές προσφορές για το σύνολο του έργου. Σε περίπτωση ανάδειξης μικρότερου αριθμού οικονομικών φορέων, μπορεί να συναφθεί συμφωνία-πλαίσιο με λιγότερους ή όλους τους οικονομικούς φορείς.

Ως κριτήριο κατακύρωσης αναφέρεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 11,16 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στη διαδικτυακή πύλη του www.promitheus.gov.gr έχει οριστεί η Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει προχωρήσει ήδη σε μπαράζ προκηρύξεων και προσκλήσεων, με την υπογραφή της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων και των εγκαταστάσεων ορειβατικών καταφυγίων, των τουριστικών λιμένων και της βελτίωσης και τροποποίησης της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες.  Να σημειωθεί, ότι τις συγκεκριμένες δράσεις έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Παντρεύονται Πέτρος Κόκκαλης και Δήμητρα Ματσούκα – Έβαλαν αγγελία στο «Φως των Σπορ»

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Χιλή: Απαγόρευσε την πρόσβαση σε παγετώνα επειδή λιώνει ταχύτατα

Αντιδράσεις από πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης Η απόφαση της Εθνικής Δασικής Εταιρείας της Χιλής να απαγορεύσει οριστικά τους πεζοπόρους από έναν δημοφιλή παγετώνα στην Παταγονία έχει εξοργίσει τόσο τους λάτρεις της φύσης όσο και […]

Η Γαλλία ακυρώνει περισσότερες από 16.000 πτήσεις το 2024

Αιτία, η αναβάθμιση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Ο γαλλικός έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας λειτουργεί επί του παρόντος με ένα σύστημα που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970. Μερικές φορές εξακολουθεί να χρησιμοποιεί χάρτινες λωρίδες για την αναπαράσταση […]

Βερολίνο: Επαναφέρει τα μαγνητικά (maglev) τρένα 30 χρόνια μετά την κατάργησή τους

Οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας λένε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αποδώσει τα μέγιστα στην κίνηση του Βερολίνου Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου στη Γερμανία, σχεδιάζει να δοκιμάσει τρένα με μαγνητική αιώρηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *