Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, 14:46

ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: «Εύχομαι όταν έρθει η ώρα ο Κασσελάκης να μην παραδώσει μια πρώην αξιωματική αντιπολίτευση»

Ο Γιάννης Ραγκούσης τοποθετήθηκε με απόλυτο τρόπο ενάντια στις διαγραφές που εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω δημοψηφίσματος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το στέλεχος του κόμματος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε τα πυρά του, και κατά δηλώσεων και τοποθετήσεων της εσωτερικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά των «απειλών αποχώρησης», πριν τις εκλογές, του Παύλου Πολάκη, «που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του». Ο Γιάννης Ραγκούσης τελείωσε την ομιλία του με μία ευχή προς τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εύχομαι όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης

Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού.

Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα.

Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα.

Γι αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα εργαστώ για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα.

Δεν ήρθα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να πάρω μέρος σε έναν εσωκομματικό πόλεμο.

Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία Πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι αυτό και ανακριβής που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας.

Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος.

Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα.

Παράδειγμα μισής αλήθειας και μεροληψίας: πράγματι χάσαμε γιατί δεν δώσαμε εικόνα αξιόπιστου κόμματος.

Έχεις δίκιο και συμφωνώ σύντροφε Πρόεδρε πως η συζήτηση για τοπικά νομίσματα ή οι δηλώσεις Κατρούγκαλου έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο.

Επίσης είναι απολύτως σωστό ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα στον κόσμο που να μπορούν τα στελέχη του να προαναγγέλουν ίδρυση άλλου κόμματος, ή και να προβαίνουν σε ένα σωρό χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοκρατικά νεοεκλεγμένου Πρόεδρου του κόμματος.

Αλλά και πριν τις εκλογές και μετά την εκλογή σου ήταν μόνο αυτά τα προβληματικά δεδομένα;

Δηλώσεις για την άμυνα της χώρας δηλώσεις για τον φράχτη του Έβρου απειλές αποχώρησης από το ψηφοδέλτιο που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του Π Πολάκη, δεν έκαναν αντίστοιχη και μεγαλύτερη ζημιά από τα τοπικά νομίσματα;

Με αφορμή τη δήλωσή σου για τη μη συμμετοχή σου στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και ένα τουιτ στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω το εξής για τη χρεοκοπία της χώρας.

Η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη.

Όχι γιατί όλες οι κυβερνήσεις δεν μετείχαν στο πολιτικό παιχνίδι της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης.

Ούτε γιατί δεν έγιναν σοβαρά λάθη μετά το 2009 και από το ΠΑΣΟΚ.

Η εξίσωση των ευθυνών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι μια θέση όχι του ΣΥΡΙΖΑ – με βάση την πολιτική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου- αλλά της ΝΔ και του Πάνου Καμμένου.

Η χώρα το 2009 δεν χρεοκόπησε επειδή είχε χρέος 127% επί του ΑΕΠ.

Απόδειξη γι αυτό είναι ότι το 2018 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, το χρέος ήταν 186% επί του ΑΕΠ.

Λίγο χαμηλότερα από του 2018 αλλά πολύ υψηλότερα από του 2009 και 2010, είναι και σήμερα το δημόσιο χρέος, που η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται απρόσκοπτα με χαμηλότατα επιτόκια.

Η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας τους δυσθεώρητου πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους 24 δις€.

24 δις € που μόνο μέσα στο 2009 είχαν ξοδευτεί, χωρίς να υπάρχουν στα ταμεία.

Και για να καταλάβετε τι σημαίνουν 24 δις, αρκεί να σας πω ότι το 2009 η συνολική μισθολογική δαπάνη του δημοσίου ήταν 22δις.

Δηλαδή, ακόμη κι αν η χώρα απέλυε σε μια νύχτα το σύνολο των κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων και έμενε χωρίς ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, δικαστήρια, σχολεία πανεπιστήμια και νοσοκομεία, Και πάλι δεν θέμα είχε τη δυνατότητα να ξεχρεώσει τα 24 δις που είχε ξοδέψει η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο 2009.

Τέλος μία ευχή.

Είπε ο σ.Πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε.

Σωστά.

Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση.

Έστω και άρρωστη.

Εύχομαι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη.

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η Ομπρέλα με αιχμές κατά Κασσελάκη

Επόμενο Άρθρο

«Κλειδώνει» η επιταγή ακρίβειας – Οι 6 έκτακτες και μόνιμες πληρωμές μέχρι τα Χριστούγεννα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Λευτέρης Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη προς τους αγρότες: Κάνουμε πράξη ό,τι έχουμε δεσμευτεί

Σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι νωρίτερα αγρότες είχαν προσπαθήσει να εισβάλουν στο αεροδρόμιο! Η προγραμματισμένη […]

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τα εξοπλιστικά και οι αιχμές Βούτση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει πολλά πράγματα στο κόμμα του, προκειμένου να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη πιο συναινετικός και πιο ρεαλιστής. Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη προς τα όργανα του […]

Στέφανος Κασσελάκης για Τέμπη: Όσο και να «μπαζώνει» τις έρευνες ο Μητσοτάκης στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Τέμπη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στη διερεύνηση της υπόθεσης της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *