Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 23:47

ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένα τα στελέχη μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε χθες (10.01.2024)  τα χαρτιά του για τα θέματα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ξεκαθαρίζοντας ότι η μεγάλη διαφορά  με το νομοθέτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι στον νόμο της ΝΔ δεν υπάρχει ο θεσμός της παρένθετης μητέρας, άνοιξε  την συζήτηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εάν θα το ψηφίσουν ή όχι.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένα σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση  για την ισότητα στον γάμο.

Κάποιοι πιστέψουν ότι δεν θα πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία  να περάσει ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια έστω και εάν δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση σε ότι αφορά το ζήτημα της τεκνοθεσίας, από την στιγμή που δεν υπάρχει ισότητα ούτε ανάμεσα  στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Και αυτό γιατί ένα ζευγάρι γυναικών μπορούν να αποκτήσουν παιδί αντίθετα με ένα ζευγάρι ανδρών.

Την άποψη αυτή στηρίζουν και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  επανακατέθεσε στη Βουλή την πρόταση νόμου του Ιουνίου του 2022.

Στην πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  γίνεται γίνεται σαφής αναφορά στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. «Επιβάλλεται άμεσα η πρόοδος στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ όσον αφορά ιδίως τον γάμο και τη δυνατότητα απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν, με τρόπο ισότιμο σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια (τεκνοθεσία, ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κ.ά.)», αναφέρεται στην πρόταση νόμου.

«Δεν είναι τσάμπα η ψήφος μας»

Την ίδια στιγμή  άλλα στελέχη εμφανίζονται αρνητικά γιατί όπως λένε το νομοθέτημα που προωθεί η κυβέρνηση δεν ακουμπά στην ουσία της ιστορίας, που είναι η ισότητα στον γάμο, καθώς βγάζει εκτός το θέμα της παρένθετης μητέρας ενώ υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο Νίκος Παππάς όταν ρωτήθηκε για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία απάντησε «Δεν είναι τσάμπα η ψήφος μας»,  αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει σκηνή μάχη για  να αλλάξει κάποια πράγματα στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Η άποψη που υπάρχει πάντως από κάποιους να καταψηφιστεί   το σχετικό νομοσχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκει σοβαρές αντιδράσεις μέσα στο κόμμα  και δεν φαίνεται να προχωράει. Όπως λένε με μία τέτοια στάση θα εμφανιστεί να πολιτεύεται με αντιφάσεις.

Οι πρώτες ενστάσεις

Την ίδια στιγμή αρχίζουν να καταγράφονται και οι πρώτες ενστάσεις για το θέμα της παρένθετης μητέρας αν και  η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα στον γάμο – που περιλαμβάνει  και την παρένθετη μητέρα-  και η οποία  κατατέθηκε στην Βουλή έχει όλες τις υπογραφές των βουλευτών .

Η βουλευτής Βόρειου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού,  εμφανίστηκε προβληματισμένη για το ζήτημα αυτό, αν και δεν εξέφρασε συνολικά αντίρρηση στο θέμα της τεκνοθεσίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι η ίδια ανήκει ενεργά στην Εκκλησία. «Άλλο τι πιστεύω εγώ» ανέφερε σε συνέντευξη της «κι άλλο τι πρέπει να γίνει για να προστατευτεί και η ελευθερία των ανθρώπων και κυρίως να προστατευτούν τα παιδιά».

Η Αθηνά Λινού είναι η δεύτερη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δημόσια εκφράζει τις επιφυλάξεις της για το θέμα  της παρένθετης μητέρας. Πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής Βόλου Αλέξανδρος Μεικόπουλος, είχε εκφραστεί υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά κατά της τεκνοθεσίας εν γένει, με ή χωρίς παρένθετη μητέρα.

Προηγούμενο Άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πολλαπλά μηνύματα για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο και πότε θα ψηφιστεί

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: «Βουτηγμένος στην αλαζονεία ευτέλισε την απλή λογική»

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Δημοσκόπηση Interview: Χωρίς αντίπαλο η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Ανοίγει και πάλι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών του 2024, καθώς το κυβερνητικό κόμμα καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Interview για λογαριασμό της POLITIC. Στις ευρωεκλογές της […]

Στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας παρουσία Ερντογάν – Μητσοτάκη

Στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.  Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό […]

Οι πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για το 2024 – Το μεγάλο στοίχημα της ακρίβειας και η επιστολική ψήφος

Έμφαση στη “μάχη” κατά της ακρίβειας αλλά και στη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα φέρει άμεσα, έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τους αρμόδιους υπουργούς. Στο μέτωπο της ακρίβειας και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *