Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 1:04

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητρόπολη Κέρκυρας για τον Αυλωνίτη – «Επιστρέφουμε τη “βαθιά απογοήτευση”»

«Να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της χωρίς διαχωρισμούς, καταδίκες και «αφορισμούς», καλεί την Μητρόπολη Κέρκυρας ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην απόφαση να θέσει εκτός Εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Αυλωνίτη με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Καταδικάζοντας την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας για τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του «την αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας», με το κόμμα να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση νόμου, όπως αναφέρεται.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, με αφορμή το ότι άσκησαν με συνέπεια τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, μας αναγκάζει να «υπενθυμίσουμε» στην Εκκλησία τον δικό της ρόλο στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση αυτή, επιστρέφει στην Μητρόπολη την «βαθιά απογοήτευση» που αναφέρει στην ανακοίνωσή της και την καλεί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στο ποίμνιό της. Να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταδίκες και «αφορισμούς», αλλά με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και δεκτικότητα απέναντι σε όλους.

Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω ρήγμα στην ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Επόμενο Άρθρο

Έρχεται νέο πακέτο – διαρθρωτικών μέτρων κατά της ακρίβειας φέτος

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Κασσελάκης: Η ιδέα της προκαταβολής φόρου εισοδήματος είναι κουζουλή και παγκόσμια πρωτοτυπία

Την ανάγκη αναθεώρησης του φορολογικού συστήματος με την καθιέρωση ενός απλού και σταθερού σε βάθος δεκαετίας συστήματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών. «Η ιδέα της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, είναι […]

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πολλαπλά μηνύματα για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο και πότε θα ψηφιστεί

Με τη συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε να στείλει μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, για την ανάγκη να ψηφιστεί η ισότητα στον γάμο και να ξεκαθαρίσει “γωνίες” της νομοθετικής πρωτοβουλίας που επεξεργάζεται […]

«Βαφτίζουν» την Κ.Ο. τους οι 11 πρώην του ΣΥΡΙΖΑ – «Παίζουν» «Αριστερά μπροστά» και «Νέα Αριστερά»

Το απόγευμα σε μία ανοικτή συγκέντρωση – στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου  Αθηναίων – θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που συγκροτείται από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.   Τα στελέχη αυτά άλλωστε πέρασαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *