Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 21:10

«Παράθυρο» ασφαλιστικής ικανότητας για τους οφειλέτες έως το 2025 μόνο με πληρωμή των εισφορών υγείας του 2023

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το σενάριο της παράτασης της ασφαλιστικής ικανότητας των οφειλετών των ταμείων έως και το 2025 υπό τον όρο ότι θα καταβάλλουν τις εισφορές υγείας του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Φεβρουαρίου 2024 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα (ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη) για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν πληρώσει μόνο τις εισφορές υγείας του 2022, ανεξάρτητα από το αν έχουν μη ρυθμισμένες ασφαλιστικές οφειλές για το ίδιο έτος καθώς και τις τρέχουσες.

Αυτό σημαίνει πως όποιος από τους παραπάνω οφειλέτες δεν εξοφλήσει εφάπαξ ή δεν ρυθμίσει όλες τις εισφορές του (δηλαδή και εκείνες προς τον ΕΦΚΑ και όχι μόνο προς τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2022) έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024, θα χάσει την ασφαλιστική ικανότητα του από την 1η Μαρτίου 2024.

Ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται επανάληψη εφαρμογής του εν λόγω μέτρου για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Και αυτό γιατί θα διευκόλυνε οικονομικά τους επαγγελματίες ειδικά στις σημερινές συνθήκες του συνεχιζόμενου υψηλού πληθωρισμού, αλλά και της αύξησης των ληξιπροθέσμων χρεών προς τα ταμεία και την εφορία.

Εφόσον αποφασιζόταν σε κυβερνητικό επίπεδο η επανάληψη του μέτρου αυτού, θα αρκούσε η καταβολή εφάπαξ των εισφορών υγείας του 2023 προκειμένου ένας επαγγελματίας (ακόμη και αν είχε άλλες ληξιπρόθεσμες  – μη ρυθμισμένες οφειλές στα ταμεία) να έχει ασφαλιστική ικανότητα έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Προηγούμενο Άρθρο

Υεμένη: Οι πιθανές συνέπειες των αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για τις τιμές του πετρελαίου

Επόμενο Άρθρο

Με Μπασκόνια – Ολυμπιακός οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/01)

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μόναχο: Η οικονομική διάσταση της «Διάσκεψης Ασφαλείας»

Η πρώτη σημαντική διεθνής πολιτική συνάντηση μετά το Νταβός στην Ελβετία είναι εκείνη που ξεκινά σήμερα (16.2.24) στο Μόναχο («Διάσκεψη Ασφαλείας», Munich Security Conference). Η ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου έχει κατά βάση πολιτικό χαρακτήρα. Αλλά δεδομένου ότι η διεθνής […]

Γερμανικό «παράθυρο» για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

“Παράθυρο” για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία άφησε εμμέσως χθες (13.12.23) η ανακοίνωση της συμφωνίας του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας για το κλείσιμο της “τρύπας” των 17 δις. ευρώ στον προϋπολογισμό της χώρας, μετά από […]

Βloomberg: Το G-7 αντιμετωπίζει έναν απολογισμό 10 τρισ. δολαρίων καθώς ο κόσμος τρέχει να επανεξοπλιστεί

Μια νέα εποχή παγκόσμιου επανεξοπλισμού (σ.σ. αύξηση αμυντικών δαπανών) επιταχύνεται και θα σημάνει τεράστιο κόστος και δύσκολες αποφάσεις για τις δυτικές κυβερνήσεις (προεξάρχοντος του G7) που ήδη παλεύουν με κλονισμένα δημόσια οικονομικά, σημειώνει με δημοσίευμα του το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *