Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 4:55

Με κατώτατο «πλαφόν» τα 479 ευρώ το νέο ανταποδοτικό επίδομα ανεργίας

Κατώτατο «πλαφόν» το υφιστάμενο επίδομα τακτικής ανεργίας θα έχει το νέο, ανταποδοτικό επίδομα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Αυτό αναφέρουν στο newsit.gr κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, εξηγώντας πως το «πλαφόν» του σχεδιαζόμενου επιδόματος ανεργίας της ΔΥΠΑ αυτό θα ανέρχεται στα 479 ευρώ (με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα).

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έχει εξαγγείλει με δηλώσεις της στον τύπο πως το επίδομα ανεργίας σχεδιάζεται να γίνει «ανταποδοτικό» δηλαδή το ύψος του εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης αλλά και το μισθό του δικαιούχου πριν απολυθεί.

Επίσης το αυξημένο επίδομα ανεργίας θα είναι υψηλότερο από το υφιστάμενο κατά τους πρώτους μήνες της ανεργίας (υπολογισμένο με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης του δικαιούχου) και ταυτόχρονα θα βαίνει μειούμενο τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η αποκλιμάκωσή του θα έχει ένα κατώτατο όριο το οποίο θα είναι το εκάστοτε επίδομα τακτικής απασχόλησης (479 ευρώ/μήνα με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα).

Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η αλήθεια δεν αργεί – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Επόμενο Άρθρο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη – Μικτές τάσεις στην Ευρώπη

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στρατιωτική στήριξη Κιέβου και κυρώσεις κατά Μόσχας διχάζουν τους Ευρωπαίους ηγέτες

Με τρία βασικά «αγκάθια» ξεκινά σήμερα (21.03.24) η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στις Βρυξέλλες, με το βασικό -αλλά όχι το μόνο- ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας. Στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, κυρώσεις στις Μόσχα […]

«Mπόνους» 300 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους: Έρχεται καταβολή σε 50.000 δικαιούχους το 2024

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το εν λόγω «μπόνους» το οποίο αφορά μακροχρόνια ανέργους που είναι εγγεγραμμένα πάνω από συνεχόμενα 5 έτη στη ΔΥΠΑ -εφόσον συντάξουν «Ατομικό Σχέδιο Δράσης», έχει καταβλήθηκε το 2023 σε κοντά 90.000 δικαιούχους. […]

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εφαρμογή της εν λόγω κάρτας θα είναι καθολική για όλες τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς καμία διάκριση πχ με κριτήριο το πλήθος των εργαζομένων τους. Αυτό σημαίνει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *