Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, 14:35

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά

Για το ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 κ.σ. κοφτή σόδα
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. αποφλοιωμένα ντοματάκια 
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες 
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τα ρεβύθια

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μία κουταλιά κοφτή σόδα.

Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε με καθαρό νερό μέχρι να μισομαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα.

Τα στραγγίζουμε.

Κρατάμε λίγο από το νερό τους.

Για τις μελιτζάνες

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.

Ψήνουμε για 10΄στους 250°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Για το ρεβυθόρυζο

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το συνολικό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώστε να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

Προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τις ψημένες μελιτζάνες και τα μισοβρασμένα ρεβίθια.

Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να μισοσκεπάζονται τα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε για περίπου 16-18΄σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Πότε πότε, ανακατεύουμε και φροντίζουμε να είναι αρκετά τα υγρά, ώστε να βράσει το ρύζι.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Στο τέλος, πρέπει να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Επόμενο Άρθρο

Παντρεύονται Πέτρος Κόκκαλης και Δήμητρα Ματσούκα – Έβαλαν αγγελία στο «Φως των Σπορ»

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι σουβλάκι µε λαχανικά

Υλικά 800 γραμμ. ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 10 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ (στα οκτώ) 2 πιπεριές πράσινες […]

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με σολομό

Για τα μακαρόνια 250 γρ. μακαρόνια 1 συσκ. σολομός φιλέτο Νορβηγίας Pescanova  Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά 4 ντοματίνια 1 σφηνάκι βότκα 1 κ.σ. τυρί κρέμα Για το […]

Η συνταγή της ημέρας: Μυζηθρόπιτα

Υλικά Για το σπιτικό φύλλο 500 γρ. αλεύρι 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό χτυπημένο Για τη γέμιση 1 kg ανάλατη φρέσκια μυζήθρα 1 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *