-
12 μπουτάκια κοτόπουλο
-
1 συσκευασία γιαούρτι (200 γραμ.)
-
2 φλ. φρυγανιά
-
1 φλ. παρμεζάνα
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί όσο περισσότερο γίνεται (από 4 έως 24 ώρες).
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα – ένα μπουτάκι στο στέρεο μείγμα.
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ισομοιράζουμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω σε κάθε ένα από τα μπούτια κοτόπουλο.
Σε αυτό το στάδιο τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 45 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αν τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.