Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025, 8:06

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με σολομό

Για τα μακαρόνια

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο άνηθο
  • Ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Τα μακαρόνια

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.

Ο σολομός

Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.

Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.

Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.

Η σάλτσα

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.

Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.

Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.

Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός: «Σφοδροί, παγεροί βοριάδες, επιπέδου θύελλας» εισβάλλουν στη χώρα μαζί με ισχυρές καταιγίδες

Επόμενο Άρθρο

Τάιλερ Μακμπέθ στο «Ενώπιος Ενωπίω»: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τόσες εκλογές, να ψάξουν να βρουν τι φταίει»

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Η συνταγή της ημέρας: Μυζηθρόπιτα

Υλικά Για το σπιτικό φύλλο 500 γρ. αλεύρι 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό χτυπημένο Για τη γέμιση 1 kg ανάλατη φρέσκια μυζήθρα 1 […]

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι

Υλικά 300 γρ. λαζάνια 1/3 φλ. ελαιόλαδο 4 πράσα 4 φρέσκα κρεμμύδια 1 ξερό κρεμμύδι 1 kg σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο 400 γρ. φέτα 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες Αλάτι Πιπέρι 1 lt γάλα 10 λιαστές […]

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αυγό 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο) 1 καρότο ψιλοτριμμένο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *