Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025, 19:04

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι

Υλικά

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 kg σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 lt γάλα
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 ματσ. άνηθο

Για τα σάλτσα

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι και το σπανάκι χοντροκομμένο.

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.

Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.

Για το ψήσιμο

Ετοιμάζουμε το ταψί και στρώνουμε.

Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια.

Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.

Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις.

Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.

Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.

Βίντεο

Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός σήμερα: Βουτιά της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Επόμενο Άρθρο

Έρρικα Πρεζεράκου: Ανέβασε φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο χέρι της

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1 αυγό 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο) 1 καρότο ψιλοτριμμένο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο […]

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με σολομό

Για τα μακαρόνια 250 γρ. μακαρόνια 1 συσκ. σολομός φιλέτο Νορβηγίας Pescanova  Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά 4 ντοματίνια 1 σφηνάκι βότκα 1 κ.σ. τυρί κρέμα Για το […]

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά Για το ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες 500 γρ. ρεβίθια 1 κ.σ. κοφτή σόδα 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 συσκ. αποφλοιωμένα ντοματάκια  2 μελιτζάνες φλάσκες  2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *