Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024, 15:47

Άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε αεροπλάνο αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναστροφή

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, το άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε 30 λεπτά από την απογείωση

Ένα φορτηγό αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Βέλγιο αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή στη μέση της πτήσης, αφού ένα άλογο δραπέτευσε στο τμήμα του αεροσκάφους για το φορτίο, σύμφωνα με το ηχητικό υλικό του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Το Boeing 747 της Air Atlanta Icelandic διέσχιζε τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 9 Νοεμβρίου.

Είχε μόλις ξεκινήσει το ταξίδι του όταν ο πιλότος επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στη Βοστώνη και δήλωσε ότι ένα άλογο που επέβαινε στο αεροσκάφος είχε δραπετεύσει και ήταν ελεύθερο στο χώρο αποσκευών.

Το αεροσκάφος πήρε άδεια να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο John F Kennedy και προσγειώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τις οποίες εξασφάλισε το κανάλι “You Can See ATC” στο YouTube, το άλογο απελευθερώθηκε μέσα σε 30 λεπτά από την απογείωση.

Ο πιλότος της ισλανδικής πτήσης της Air Atlanta τηλεφώνησε στους ελεγκτές λέγοντας: “Είμαστε ένα φορτηγό αεροπλάνο με ένα ζωντανό ζώο, ένα άλογο, στο αεροσκάφος”.

“Το άλογο κατάφερε να ξεφύγει από το στάβλο του”, συνέχισε ο πιλότος. Είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα “πτητικά”, αλλά ότι έπρεπε να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη επειδή δεν μπορούσαν να ξαναδεσμεύσουν το άλογο.

Ο πιλότος είπε επίσης ότι λόγω του βάρους του αεροπλάνου, ήταν απαραίτητο να ρίξουν 20 τόνους καυσίμων πριν επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή προσγείωση.

Ο ελεγκτής έδωσε το πράσινο φως και ο πιλότος έκανε αναστροφή στα ανοικτά των ακτών της Βοστώνης.

Οι κοντινοί πιλότοι είχαν επίσης προειδοποιηθεί για μια “απόρριψη καυσίμων σε εξέλιξη περίπου 10 μίλια [16 χιλιόμετρα] δυτικά του Martha’s Vineyard”.

Ο πιλότος ζήτησε και κτηνίατρο

Ο πιλότος του 747 είχε ένα ακόμη αίτημα. “Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν κτηνίατρο – κτηνίατρο, υποθέτω ότι το λέτε, για το άλογο κατά την προσγείωση”, είπε. “Είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε με τη Νέα Υόρκη;”

Ο ελεγκτής είπε ότι θα το διαβιβάσει.

Κατά την άφιξη στο JFK, ο ελεγκτής ρώτησε αν χρειαζόταν ακόμη βοήθεια. “Στο έδαφος, αρνητικό. Στη ράμπα, ναι, έχουμε πρόβλημα με άλογο”, απάντησε ο πιλότος.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς το άλογο κατάφερε να ξεφύγει, αλλά δεν ήταν δεμένο για το υπόλοιπο του ταξιδιού προς το JFK, σύμφωνα με το ηχητικό.

Η πτήση μπόρεσε να απογειωθεί λίγη ώρα μετά την προσγείωση στο JFK και έφτασε με επιτυχία στο αεροδρόμιο της Λιέγης το πρωί της Παρασκευής.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Σταμάτης Γαρδέλης νοσηλεύεται στο «Δαφνί» – «Ζήτησα βοήθεια γιατί είχα αυτοκτονικές τάσεις»

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

«Αποστολή» δείπνου στο Μάτι του Σολομού

Για να τροφοδοτήσουμε το μέλλον, πρέπει να κοιτάξουμε κάτω από την επιφάνεια, πρεσβεύει το Salmon Eye, η φουτουριστική, καλλιτεχνική εγκατάσταση που μοιάζει με μάτι σολομού και πλέει ελεύθερα στο φιόρδ Hardanger της Δυτικής Νορβηγίας. Καθώς […]

Βερολίνο: Επαναφέρει τα μαγνητικά (maglev) τρένα 30 χρόνια μετά την κατάργησή τους

Οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας λένε πως πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αποδώσει τα μέγιστα στην κίνηση του Βερολίνου Η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου στη Γερμανία, σχεδιάζει να δοκιμάσει τρένα με μαγνητική αιώρηση […]

Υπουργείο Τουρισμού: Προς υλοποίηση το έργο για τη διαχείριση προορισμών

Το υπουργείο Τουρισμού προκήρυξε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σκοπό τη σύναψη Συμφωνίας – Πλαίσιο με αντικείμενο την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διαχείρισης προορισμών της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *